Denne siden forsøker å komme med noen råd om hvordan du kan gå fram for å ta i bruk ett eller flere mannlige kjønnsuttrykk.

Det er ingen fasit, ditt mål vil avgjøre hva som er rett for deg. Vil du oppleve å kle deg litt som mann, er det naturligvis helt greit. Sannsynligvis vil du oppleve at "alt er lov!". Om du vil gå et steg lengre, og "passere" som mann, så er det litt mer arbeid.

Hvis du vil være mann i en bestemt sammenheng, er det generelle rådet alltid: Se hvordan menn kler seg og ter seg i det miljø du vil være, og overta de trekkene du ønsker å framstå med.

Her snakkes det ikke om de permanente transformasjonene som faller inn i kategorien kjønnsbekreftende behandling.

Midlertidige transformasjoner - med noen varige tilpasninger som kan gjøres om i ettertid - går ut på å gi et inntrykk av en mindre eller større grad av mandighet. Menn kommer i mange varianter; både når det gjelder kroppsform, hårfasong, kroppspråk, stemmebruk osv., så du har garantert et godt utgangspunkt slik du er.

Stemmebruk for hjemme- og ute- bruk

Om du ønsker en mer mandig stemme, er det mulig. "The art of Manliness", "Develop a Strong He-Man Voice by using the Voice Nature Gave You" er et bra sted å starte. En talepedagog kan også hjelpe, hvis du ønsker å føre det et hakk videre.

Hår - the easy part!

Om du er villig til å ofre hår, er det bare å gå til en herrefrisør og si - vær så god! Sveisen sitter raskt, og de fleste menn på gata vil antakelig misunne deg det gode resultatet. Med noe styling i håret kan du få en så mannlig look som helst!

Hud - en overkommelig utfordring

Om du ønsker å lage en illusjon av skjeggstubber, kan en svært tynn penn hjelpe godt. Den må ha sort blekk, være meget smal, og ha blekk som tåler vann uten å flyte ut, samtidig som den bør la seg gjerne med et hudvennlig løsemiddel. Se "Nyttige lenker" for tips om hvor du skaffer slike tusjer. Om du ønsker å gå rundt med en illusjon av permanente skjeggstubber (nybarbert, alltid!), er tatovering et godt alternativ.

Sko og klær - også en grei sak.

De fleste oppegående herreekviperingsforretninger skaffer herreklær i alle størrelser - og alle former. Om du ønsker en mest mulig mandig form, er det greit å finne snitt som framhever skuldre (gjerne med skulderpadding) og som skjuler eller forminsker hofter og rumpe. Husk samtidig at menn kommer i alle innpakninger - både med store hofter, rumper, lår og bryster, så det finnes herreklær som kler deg, uansett. De som ønsker å skjule store bryster kan ta i bruk en brystbinder, og om det er et mål å vise seg fram i shorts på stranden så kan en susp komme godt med - se lenkesiden for tips.

 

Kom gjerne med gode forslag til redaksjonen, vi tar gjerne i mot praktiske erfaringer om kan brukes til å forbedre disse rådene.

Tips for hvordan du kler deg og ter deg med kvinnelige uttrykk

Denne siden forsøker å komme med noen råd om hvordan du kan gå fram for å ta i bruk ett eller flere kvinnelige kjønnsuttrykk.

Det er ingen fasit, ditt mål vil avgjøre hva som er rett for deg. Vil du oppleve å kle eller sminke deg litt, er det naturligvis helt greit. Om du vil gå et steg lengre, og "passere" som kvinn, så er det litt mer arbeid.

Hvis du vil være kvinne i en bestemt t sammenheng, er det generelle rådet alltid: Se hvordan kvinner kler seg og ter seg i det miljø du vil være, og overta de trekkene som du vil ha med.

Her snakkes det ikke om de permanente transformasjonene som faller inn i kategorien kjønnsbekreftende behandling, og går først og fremst ut på hormonell og kirurgisk behandling.

Midlertidige transformasjoner - med noen varige tilpasninger som kan gjøres om i ettertid - går ut på å gi et inntrykk av kvinnelighet. Kvinner kommer i mange varianter; både når det gjelder kroppsform, hårfasong, kroppspråk, stemmebruk osv.

FTPN abonnerer på et lisensiert MtF-kurs som er tilgjengelig for medlemmer. Meld deg inn, og nyt fordelen av et kurs som er langt dyrere enn medlemskontingenten!

Stemmebruk for hjemme- og ute- bruk

For de som ønsker å ta i bruk kvinnelige stemmemønstre, er Taras resources et greit sted å starte. En talepedagog kan også hjelpe, hvis du ønsker å gå til den ytterste ytterlighet for å oppleve den store kvinneligheten i stemmebruken!

Hår - the easy part!

Om du er villig til å gro langt hår, og har hårfeste for det, er det bare å gå til en damefrisør og si - vær så god! Sveisen sitter raskt, og du vil automatisk komme langt fram i køen over de som oppfattes som kvinnelige på gata. En god parykk gjør også en god jobb, enten de mer enkle parykkene som kan skaffes til noen hundrelapper, til de som fort koster fra mange tusen og oppover. Kontakt gjerne en frisør, eller gå til vår "nyttige lenker"-side for en oversikt over noen av de mange gode leverandørene. Permanente hårerstatninger festes til hodebunnen eller håret, og brukes 24 timer i døgnet for de som ønsker det.

Hud - en overkommelig utfordring

Glatt og fin hud krever noe arbeide over tid. Først og fremst bør du ta inn over deg at gode hudkremer bidrar positivt. Et oppegående parfymeri gir tips og råd. Husk at hudkrem skal brukes hver dag, gjerne dag- og natt med hver sine typer preparater. I tillegg må du fjerne skjeggveksten når du skal ta deg best ut. Tren gjerne opp huden til å tåle en de-epilator, Braun, Philips og andre har gode maskiner som kan fjerne hårvekst fra hake og kinn på en relativt skånsom måte. De første gangene vil det nappe godt, etterhvert venner huden seg til dette, og smerten blir mindre. Voks er også en god måte å fjerne hår på, det gjøres gjerne i salong hvor du i tillegg får den omsorg og de råd som hjelper til før og etter fjerningen. Tenk også på om det er andre områder du vil ha mindre hår på; aktuelle områder kan være armer og ben. For disse er en de-epilator et godt førstevalg. For de som ønsker å bli kvitt hårene mer permanent, gir laser og elektrolyse de mest varige resultatene. NB! Er hårene først fjernet med laser eller elektrolyse, så kommer de i liten grad tilbake, selv om gjenvekst forekommer i en viss grad.

Sko og klær - også en grei sak.

De fleste oppegående dameklesforretningene- og kjedene skaffer dameklær i alle størrelser - og alle former. For å få en mest mulig kvinnelig form, er det greit å finne snitt som skjuler skuldre (gjerne med skulderpadding) og som framhever og forstørrer hofter og rumpe. Husk samtidig at kvinner kommer i alle innpakninger - både med små hofter, rumper, lår og bryster, så det finnes dameklær som kler deg, uansett. I tillegg er det greit å ta i bruk brystprotester og hip-pads om du vil framtre som så kvinnelig som mulig - se lenkesiden for tips.

 

Kom gjerne med gode forslag til redaksjonen, vi tar gjerne i mot praktiske erfaringer om kan brukes til å forbedre disse rådene.