Er det å være transperson en uthenging?

FTPN/ februar 2, 2015/ Fra andre medier, FTPN mener, Melding fra FTPN/ 0 kommentarer

Er det virkelig slik at det å være en transperson er å henge ut noen?
Vi ser også på våre diskusjonssider at dette er et aktuelt tema også for transpersoner. Flere ulike syn og definisjoner finnes innen vår gruppering også, men ser vi at det kan virke kontroversielt også for andre. Dette viser igjen at det er vanskelig å si hva en transperson er og også hvilke egenskaper som skal til for å være en transperson. 
Knytter vi dette til saken vedr diskusjonen om tokjønnsmodellen, lengre ned på nyhetssidene våre, så ser vi at dette er et svært aktuelt tema som engasjerer og som vi ennå ikke kan konkludere med. 
Normalt er det en selv som definerer seg selv og forteller omverdenen hva man vil oppfattes som. Da burde vel det også gjelde for transpersoner som ønsker å definere seg selv også? Både med hensyn til transidentitet, kjønnsidentitet eller kjønnstilhørighet overfor helsevesen, samfunn, jobb og forenigsliv også. Men der ser det ut til at det er en vei igjen å gå før verden blir slik. Og kanskje det ikke er alle som vil ha det slik?
Du kan lese artikkelen hos TV2.no her: Ari hengt ut på transe-nettstedVår artikkel finner du her: Er Ari redd for å avsløre transidentitet?

Leave a Comment