LLH skifter navn: FRI – Foreningen for kjønns og seksualitetsmangfold

FTPN/ april 4, 2016/ Fra samarbeidende organisasjoner, Politikk og samfunn/ 0 kommentarer

LLH – Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (eller organisasjonen med det vanskelige navnet) har i dag skiftet navn – og fått ny leder. Ingvild Endestad (29) fra Harstad tar over etter Bård Nylund som har ledet organisasjonen i 5 år. Endestad skal lede organisasjonen FRI.

Etter mange år med navnediskusjon landet organisasjonen i dag på navnet FRI – foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold.

– Det har vært viktig for oss å inkludere mangfoldet av dem vi jobber for og med, nå også i navnet. Vi stadfester nå at vi er organisasjonen som jobber for alle de av oss som bryter med normer for kjønn og seksualitet. Fri symboliserer en kjerne i det som alltid har vært vårt arbeid, nemlig at alle skal kunne være fri til å elske den de vil og være den de vil, sier den nyvalgte lederen, Endestad.
Endestad er tidligere kommunikasjonsrådgiver i LLH, og har bakgrunn fra AUF og Arbeiderpartiet og Helseutvalget. Endestad er utdannet sosialantropolog, og har også erfaring som fungerende leder i prosjekt Store Norske Leksikon før hun begynte i LLH.

”Det er spennende å gå på som leder i en organisasjon med nytt navn og masse god, ny politikk. Jeg gleder meg til å jobbe for politisk gjennomslag, og å bygge organisasjonen vår over hele landet, sier Endestad engasjert

Landsmøtet har i helgen vedtatt ny familiepolitisk strategi. Der slås det fast at de ulike familieformene må ha lik anerkjennelse, og at det må skapes trygge juridiske rammer rundt det mangfoldet av familieformer som allerede eksisterer i dag.

Med seg i ledelsen har hun fått Markus Brun Hustad (27) fra Hønefoss som politisk nestleder, og Daniel Mekki (34) fra Bergen som organisatorisk nestleder.

Det nyvalgte styret består av følgende personer:

Ingvild Endestad, 29 år fra Harstad, bosatt i Oslo

Markus Brun Hustad, 27 år fra Hønefoss, Bosatt i Oslo

Daniel Mekki, 34 år fra Bergen

Ask  Nilsen 38 år fra Bamble

Marte Oraug Skogtrø, 35 år fra Halden, bosatt i Oslo

Bente Jørgensen, 34 år fra Oslo

Inge Alexander Gjestvang, 32 år fra Skreia, bosatt på Brandbu

Jonas Jølle, 43 år bosatt i Oslo

Møtende vara:

Susann Jørgensen, 43 år bosatt i Oslo

Alf-Inge Elvegård Selstad,  Bosatt i Tromsø

Leave a Comment