Nyttige lenker

Kompetansemiljø på kjønnsuttrykk- og identitet

Ressurssentre, sexologer mv.

Lista under er delt inn i to: De tjenestene som FTPN har et forhold til eller positive erfaringer med fra før av; og øvrige spesialister som kan bistå i forbindelse med kjønnsinkongruens- og dysforitema.

Stensveen ressurssenter

www.stensveen.no –  lavterskeltilbud for transer og deres familier, venner, kollegaer, arbeidsplasser etc. FTPN har et nært samarbeid med Stensveen.

Grimstad MPAT

Grimstad medisinsk-psykologisk almenterapeutisk institutt (MPAT). Adresse: Storgt. 40/42, 4876 Grimstad. Telefon: 37 25 81 00. E-post:

Instituttet har spisskompetanse på seksualrådgivning, seksualterapi og seksuelle minoritetsgrupper. Driver kursing i sexologi for fagpersoner og fagmiljøer, og gir veiledning til fagpersonell knyttet til kjønn og seksualitet.

Anne Lande

www.annelande.no, psykoterapeut. Norsk Psykodramainstitutt, Det Norske Morenoinstituttet (7 år), Spesialist i sexologisk Rådgivning, NACS, Univeritetet i Agder, (2 år)

Sexolog Vigdis Moen

Vigdis Moen har arbeidet mange år med transkjønn og transpersoner, og driver privat rådgivning innen feltet i Trondheim. Vigdis Moen nås på tlf.  91311258, og på epost vigdis.moen@hist.no.

Sexolog Siv Gamnes

Siv Gamnes har arbeidet sammen med prof. Esben Esther Pirelli Benestad, og kjenner godt til transpersoners potensiale og utfordringer. Siv har kontor i NB 22 og kan nås på tlf. 99738280.

Autoriserte sexologer

Norsk forening for klinisk sexologi (NFKS) organiserer landets autoriserte sexologer. Endel av disse har spesialisert seg på kjønnsdysfori og kjønnsinkongruens. Se lista fra http://sexologikatalogen.no/regionalt/ eller http://sexologikatalogen.no/autorisasjon/. Let gjerne etter beskrivelsene, hvor den enkelte har ført opp om de har jobbet med kjønnsidentetsspørsmål ol.

NACS-sertifiserte spesialister:

http://www.klinisksexologi.no/wordpress/utdannelse/spff. Let gjerne etter beskrivelsene, hvor den enkelte har ført opp om de har jobbet med kjønnsidentetsspørsmål ol.

Private avtalespesialist-psykologer:

http://www.psykol.no/Fag-og-profesjon/For-pasienter-og-paaroerende/Finn-en-psykolog

Transrelevante organisasjoner

Organisasjoner med tilbud til transpersoner og transkjønnede

I alfabetisk rekkefølge:

Brigda

Å “brigda” betyr på gammelnorsk å bygge bru over skiller. Ble opprinnelig startet som et lokalt initiativ på Sørlandet av sexolog og professor E. E. P. Benestad.

Avdeling øst: brigda.oest@gmail.com

HBRS

www.hbrs.no

Harry Benjamin Ressurssenter er en interesseorganisasjon for mennesker som ønsker å gjennomgå eller har gjennomgått kjønnsbekreftende behandling i helsevesenet. Tidligere Landsforeningen for Transseksuelle (LFTS) og Landsforeningen for Transkjønnede (LFTK).

lhbt-senteret

http://www.bufetat.no/lhbt/

lhbt-senteret skal bidra til inkludering og likestilling av lhbt-personer i offentlige tjenester, forskning og arbeidsliv.

FRI

www.foreningenfri.no

Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner. De lesbiske og homofile startet sitt transnettverk i mai 2009.

Oslo Queer

Oslo Queer

Oslo Queer er en forening som aktivt søker mangfold ved å utforske og utfordre kjønnsnormene i et feministisk og flerkulturelt perspektiv

Skeiv Ungdom

www.skeivungdom.no

Skeiv Ungdom er en partipolitisk uavhengig ungdomsorganisasjon for homofile, bifile, trans og andre skeive ungdommer under 30 år.

Skeiv verden

Skeiv Verden

Skeiv Verden er et flerkulturelt nettverk for transpersoner, homofile, bifile, lesbiske mv.

Queering Sapmi

Queering Sapmi

Queering Sapmi er et demokratiprosjekt for og med samiske personer som på en eller annen måte utfordrer seksualitets- og kjønnsnormene.

Nettbutikker

Oversikt over transvennlige og transnyttige nettbutikker:

Norske butikker:

 

 

Utenlandske butikker: