Nyttige linker

Transrelevante organisasjoner

–  “Brigda” betyr på gammelnorsk å bygge bru over skiller. Ble opprinnelig startet som et lokalt initiativ på Sørlandet av sexolog og professor E. E. P. Benestad.

HBRS – www.hbrs.no

– Harry Benjamin Ressurssenter er en interesseorganisasjon for mennesker som ønsker å gjennomgå eller har gjennomgått kjønnsbekreftende behandling i helsevesenet.

LHBT-senteret – www.bufetat.no

– LHBT-senteret skal bidra til inkludering og likestilling av lhbt-personer i offentlige tjenester, forskning og arbeidsliv.

– Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner. De lesbiske og homofile startet sitt transnettverk i mai 2009.

– Oslo Queer er en forening som aktivt søker mangfold ved å utforske og utfordre kjønnsnormene i et feministisk og flerkulturelt perspektiv

Skeiv Ungdom – www.skeivungdom.no

– Skeiv Ungdom er en partipolitisk uavhengig ungdomsorganisasjon for homofile, bifile, trans og andre skeive ungdommer under 30 år.

Skeiv verden – www.skeivverden.no

– Skeiv Verden er et flerkulturelt nettverk for transpersoner, homofile, bifile, lesbiske mv.

Ressurssentre, sexologer mv.

Stiftelsen Stensveen – trygg i eget uttrykk – www.stensveen.no

– Lavterskeltilbud for transer og deres familier, venner, kollegaer, arbeidsplasser etc. FTPN har et nært samarbeid med Stensveen.

– Instituttet har spisskompetanse på seksualrådgivning, seksualterapi og seksuelle minoritetsgrupper. Driver kursing i sexologi for fagpersoner og fagmiljøer, og gir veiledning til fagpersonell knyttet til kjønn og seksualitet.

Psykoterapeut Anne Lande – www.annelande.no

– Norsk Psykodramainstitutt, Det Norske Morenoinstituttet (7 år), Spesialist i sexologisk Rådgivning, NACS, Univeritetet i Agder, (2 år).

Sexolog Vigdis Moen – (+47) 913 11 258 / vigdis.moen@hist.no

– Vigdis Moen har arbeidet mange år med transkjønn og transpersoner, og driver privat rådgivning innen feltet i Trondheim.

Sexolog Siv Gamnes – (+47) 997 38 280

– Siv Gamnes har arbeidet sammen med prof. Esben Esther Pirelli Benestad, og kjenner godt til transpersoners potensiale og utfordringer.

Norsk forening for klinisk sexologi – www.klinisksexologi.no

– Norsk forening for klinisk sexologi (NFKS) organiserer landets autoriserte sexologer. Endel av disse har spesialisert seg på kjønnsdysfori og kjønnsinkongruens.

Moteinspirasjon og tips – mest for de kvinnelige

Cosmpolitan – www.cosmomag.com
Donna Karan – www.cosmomag.com
Diesel – www.diesel.com
Vogue – www.vogue.co.uk
Det Nye – www.detnye.com
KK – www.kk.no
Elle – www.elle.no
Handbag – www.handbag.com
Femme – www.femme.no
Sol – www.sol.no

Nettbutikker

Nordic Pride – www.nordicpride.com
Ellos – www.ellos.no
Laredoute – www.laredoute.no
Clarks – www.clarks.no
Cellbes – www.cellbes.no