Møt vår nye styreleder I FTPN.

nis/ april 20, 2017/ FTPNs aktiviteter, Melding fra FTPN/ 0 kommentarer

Møt vår nye styreleder I FTPN. 
Christian “Jasmine” Karud-Lund tiltrådte som styreleder I FTPN den 1. april.  
Christian “Jasmine” er en opptatt hen på 39 år og bor I Nittedal med sin kone Jenny, rett utenfor Oslo. Hen har 3 barn I skolepliktig alder, I tillegg til full jobb innen IT.
Som IT-konsulent er Christian “Jasmine” opptatt av å gjøre noe nyttig. Valget falt derfor på Helse-IT. Som transperson er hen opptatt av å bli behandlet pent, uten diskriminering. I arbeidslivet finnes det en lov mot diskriminering på arbeidsplassen.  En lov I seg selv endrer ikke nødvendigvis diskriminering. Men hen har vært heldig. På jobben blir han behandlet med den respekt og toleranse man bør forvente av sine kolleger.  
Christian “Jasmine” er en åpen transperson.  Hen legger aldri skjul på det. Som styreleder I FTPN er det naturlig å være åpen. Men Christian “Jasmine” basunerer ikke ut noe. Hen har en hensynsfull tilnærming til sin “transidentitet”. Hen vil ikke være for ærlig, for synlig, for bråkete om noe som helst. Hen ønsker bare å være den hen er, selv om det er vanskelig å unngå at man blir lagt merke til, man synes mer utad, det er tydelig for alle. Hen ønsker seg en respektfull tilnærming, både fra hen selv, men også fra andre. Blir hen behandlet dårlig, svarer hen med samme mynt, blir hen behandlet respektfullt, kommer det respekt tilbake. 
Som leder  I FTPN vil Christian “Jasmine” fokusere på medlemmene. Som hen sier: «FTPN er ikke styret eller leder, men medlemmene, de er kjernen I forbundet».
Hens hovedfokus blir derfor å forsterke forholdet til medlemmene. Hvis vi som forbund får tilbakemelding på at medlemmene ikke føler de får noe igjen for medlemskapet, må vi handle. Da må vi finne ut hva som rører seg der ute blant medlemmene og forsøke å imøtegå deres ønsker og krav. Det er nok mange forskjellige ønsker blant medlemmene, men Christian “Jasmine” vil forsøke å finne en plattform som alle kan føle seg velkommen I. 
Christian “Jasmine” ønsker å øke medlemsmassen. 
FTPN er et lite forbund. Det er mange transpersoner der ute hen ønsker å få inn I forbundet. Det er viktig og det bør gi mulighet for større innsikt og dermed mer forståelse for hvordan det er å være transperson I Norge I dag. Hen ønsker også å videreføre det gode og fruktbare samarbeidet med blant annet Stensveen ressurssenter, FRI og skeiv ungdom.
Hen vil takke det forrige styre og forrige styreleder for arbeidet. De har gjort en kjempegod job. 
Christian “Jasmine” er en veldig trivelig og ærlig person.  Vi ønsker Christian “Jasmine” all lykke til som styreleder. 
Nina Staff, forbundssekretær. 

Leave a Comment